Evinizi yeniden boyamak, her ev sahibinin korktuğu bir angaryadır. Sonrasında eviniz harika görünür, ancak boyamanın maliyeti ve çabası gerçek bir güçlük olabilir. Bu nedenle boya sökücü jel ile dış cephe boyanızın mümkün olduğunca uzun süre dayandığından emin olun. Mantığa aykırı görünebilir, ancak eski cilanızı doğru ve eksiksiz bir şekilde çıkarmak, yeni ceketinizin görünümünde ve dayanıklılığında büyük bir fark yaratır! Bu nedenle, her seferinde profesyonel kaldırma yöntemini kullanmanızı öneririz.

Evinizi yeniden boyamaya başlamadan önce boyanın tamamen çıkarılması gerekir. Eski evinizde kaldığında, iki ana soruna neden olur. İlk olarak, yeni boyanızda göze hoş görünmeyen tümsekler, yumrular ve şişkinlikler oluşturarak evinizin yıldızlardan daha az görünmesini sağlar. Ancak daha büyük sorun, dökülen eski tabakanın yeni boyanın bu kadar uzun süre dayanmasını engellemesidir. Uzun ömürlü, güzel sonuçlar için tamamen yapışması için taze katın doğrudan ahşaba uygulanması gerekir. Özellikle ulaşılması zor alanlarda, kendin yap kaldırma işleminin çoğu zaman arzulanan bir şey bıraktığını unutmayın. Uzman boyama müteahhitleri, döşemelerinizin, duvarlarınızın ve alt yüzeylerinizin tamamen eski, soyulan boyadan tamamen sıyrılmasını sağlayabilecektir, böylece yeni tam, tam kaplama için düzgün bir şekilde yapışacaktır.

Kendin Yap yapanlar genellikle tek başına kazımaya güvenirken, çoğu boya çıkarma şirketi, evinizdeki cilayı çıkarmak için bir ısıtma işlemi kullanır. Bir propan ısıtıcı ve kazıyıcı sistemi kullanan bu profesyonel yöntem, boyanın gevşemesine ve kabarmasına neden olarak çıkarılmasını kolaylaştırır. Daha sonra tamamen ve zorlanmadan geçer. Bu temizleme sistemi, tüm eski boyanın tamamen soyulmasını sağlar ve zahmetsizce çıktığı için alttaki ahşap kazıma işleminde nadiren bozulur. Hafif bir zımparalama ile eviniz artık yeniden boyanmaya hazır!

Bir boya sökme yüklenicisi seçerken, deneyimli profesyoneller seçtiğinizden emin olun. Tamamlanan geçmiş projeleri ve referansları görmek isteyin. Saygın yükleniciler bahçenizi enkazdan koruyacak, arkalarını kendileri temizleyecek ve atıkları çevreye duyarlı bir şekilde imha edecek. Kurşun bir endişe kaynağıysa, evinizin ve ailenizin güvenliği için lisanslı bir kurşun boya temizleme şirketi tuttuğunuzdan emin olun.