Heeft u zich ooit afgevraagd waarom mensen naar taxidiensten verwijzen met de naam Taxi bloemendaal? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom ze de taxi's als taxi's beschouwen? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom het grootste deel van de taxi's in veel landen geel geverfd is?

goedkope taxiservices gaan helemaal terug tot de zeventiende eeuw in Parijs en Londen. Individuen begonnen in die tijd gebruik te maken van de voordelen van hackney-koetsen die door pony's werden getrokken. Individuen gebruikten de ponyrit om tot grote bezwaren te komen. Uit deze gedachte ontstond in de latere jaren het idee van taxiadministratie. U vraagt zich misschien af waarom ze er op dat moment voor kozen om hen taxi te noemen?

De naam taxi begon met een Frans woord dat werd bedacht door de eerste man die taxi's importeerde, Harry Allen uit New York. Hij noemde ze taximeter-cabriolet. Cabriolet was een Frans woord dat koets betekende. De taxameter was een mechanisch apparaat dat werd gebruikt om de doorgang te berekenen die een reiziger zou moeten betalen voor het gebruik van het voertuig. Het voorvoegsel taxi in de naam taxameter kwam dus van het Latijnse woord taxa, wat een vergoeding of belasting voor hulp impliceerde. De naam taxi is een kort type taxameterwagen. Allen begreep dat de gele tint zou helpen bij het waarnemen van de taxi vanaf een afgelegen plek en schilderde de taxi's geel.

Tijdens de eerste Clash of the Marne in 1974, toen de bomaanslagen in de bars in Birmingham plaatsvonden, noemde de brandweerman het plan van de taxibeheerder om gewonde personen naar de dichtstbijzijnde medische kliniek te verplaatsen, de Birmingham Mishap Emergency Clinic. Uitzonderlijke taxi's zijn nuttig in crisisgevallen, vergelijkbaar met wanneer iemand dringend een vlucht moet halen. Als u uw eigen auto gebruikt, moet u spelplannen maken voor een vertrekplaats, stress over de veiligheid enzovoort, wat ongetwijfeld kan worden vermeden als u er alles bij elkaar op neemt om een taxi te nemen.

Toen ik in het eerste deel van de dag naar mijn werkomgeving ging, kwam ik de laatste tijd ruim 30 minuten vast te zitten. Ik dacht na over het bedrag dat ik uitgaf aan brandstof terwijl ik mijn voertuig gebruikte terwijl ik naar mijn werk ging. Terwijl de motor ruim 30 minuten draaide zonder ook maar een centimeter te bewegen, alleen maar strak hangend voor een beetje gelegenheid om mijn voet van het rempedaal en de greep te halen en het gaspedaal in te drukken, begon ik de kosten van het gebruik van mijn voertuig te berekenen tegen het gebruik van een taxi. De brandstofkosten, de scheur- en slijtagekosten en de stopkosten worden allemaal verlaagd. Nadat ik kort daarna naar huis vertrok, nam ik de extreme keuze om dagelijks een crossover-taxi naar mijn werkplek te gebruiken.

Als een groot deel van ons een taxi zou gebruiken om naar het werk te gaan en naar verschillende plekken waar taxidiensten toegankelijk zijn, zou dit ook de CO2-uitstoot in het klimaat verminderen, aangezien er minder voertuigen zullen worden gebruikt en daardoor er zal een veel kleinere hoeveelheid CO2 worden geleverd. De patstelling wordt aanzienlijk kleiner als veel mensen gebruik maken van de taxi's.

Van de Marco Polo Air-terminal in Italië naar Venetië gaan moet voldoende nuttig zijn, ervan uitgaande dat de watertaxi bedoeld is voor snelle administraties. Ze maken het nuttig omdat het volhouden tot de watertransporten het grootste deel van de dag in beslag kan nemen.