Kattedo | Toalett til katt | toalett kattunge

En kattedo eller kattetoalett er et essensielt utstyr for enhver katteeier. Det gir katten et sted å gå på do og gir eieren en enkel måte å samle opp og kaste bort avføringen på en hygienisk måte.

Det finnes to hovedtyper av kattedoer: åpne og lukkede. En åpen kattedo er enkel å bruke og gir katten enkel tilgang til å gjøre sitt fornødne. Imidlertid kan det føre til at avføring og urin sprutes utenfor kattedoen, spesielt hvis katten er en ivrig graver.

Kettedo:

En lukket kattedo kan løse problemet med spruting, siden den har en luke som katten kan gå inn og ut av. Denne typen kattedo kan også gi katten mer privatliv og redusere lukt. Imidlertid kan noen katter være motvillige til å bruke en lukket kattedo på grunn av følelsen av å være innesperret.

Hvis du velger en lukket kattedo, bør du sørge for at luka er stor nok til at katten kan gå inn og ut komfortabelt. Det bør også være lett å fjerne toppen for rengjøring. En god tommelfingerregel er å ha et kattetoalett for hver katt, pluss en ekstra.

Do til kattuge bør være enkel å gå inn i. Det kan være en fordel at kattetoalettet har en lav kant for å entre toalettet. I tillegg kan det være en fordel å unngå lukkede toaletter.

Uansett hvilket toalett til katt du velger, er det viktig å unngå sprut og søl utenfor kattetoalettet. Du kan sette en plastmatte eller et håndkle under kattedoen for å samle opp eventuelle søl, og rengjøre kattedoen regelmessig for å redusere lukt og holde den hygienisk.

Mikopet - Din leverandør av toalett til katt