Leter du etter noen "ting" til kjæledyret ditt? Dyretilbehør av enhver type og beskrivelse finnes i dyrebutikker og/eller på internett. Du kan kjøpe smykker, kåper, gensere, luer, skjerf, støvler, halsbånd, bånd, seler, kasser, hus, innhegninger, servise, leker, tepper, biltilbehør osv. osv. bilbur er ment å fremheve kjæledyrets utseende; noen er for kjæledyrets komfort, noen for beskyttelse av kjæledyret eller andre, og noen er bare for å «vise seg frem».

Uansett hva du handler etter, vil du finne mange forskjellige produkter fra mange forskjellige produsenter som ved første rødme ser ut til å være akkurat det du leter etter. Du bør imidlertid gjøre leksene dine og sørge for at produktet du kjøper faktisk er det du hadde i tankene da du begynte å lete, og at det passer for den tiltenkte bruken. Sørg for at produktet du bestiller ikke er laget av et materiale som utgjør en fare for kjæledyret ditt hvis det svelges.

Hvis du for eksempel var på utkikk etter hjelpemidler for å hjelpe deg med å trene hunden din, ikke bruk produkter som "straffer" hunden når den ikke reagerer riktig, for eksempel halsbånd som kan kveles eller klemme eller påføre smerte ved elektrisk støt. Dyr kan trenes uten å bruke smerte som et våpen, så ikke la en overivrig leverandør overbevise deg om å bruke noen metoder som vil påføre dyret ditt smerte.

Litt sunn fornuft og empati når du velger alle slags kjæledyrtilbehør vil gå en lang vei mot å ha et gladere og sunnere kjæledyr.

Noen andre ting du bør være oppmerksom på når du velger en leverandør:

Se etter forbrukeranmeldelser ikke bare av produktet, men spesielt av leverandøren, med mindre det er en velkjent leverandør som du har tillit til.
Sørg for at de har en akseptabel returpolicy i tilfelle produktet ikke er tilfredsstillende.
Sørg for at det ikke er noen leverandørs "restocking fee" når og hvis du returnerer produktet.
Se etter skjulte "håndterings"- og/eller "fraktkostnader".